Restauranter & Caféer i Jylland

Find restauranter & caféer i Jylland

Find de bedste spisesteder i Jylland

Vi danskere elsker mad. Og ligesom i alle andre lande er mad en stor del af vores kulturelle selvforståelse. Men madkultur er ikke kun noget, man ser på det nationale niveau. For både regionalt, lokalt og inde bag ligusterhækkene finder man eksempler på, hvordan mad siger noget om os og hvem, vi er. Tænk blot på det sønderjyske kagebord, Sol over Gudhjem og de tusindvis af nærmest identiske – men forskellige! – frikadelleopskrifter, der findes i de små familier landet over. I en globaliseret verden er mange mere eller mindre eksotiske køkkener også nået til vores lille land, og det betyder, at du også på de mange caféer og restauranter i Jylland ikke blot kan støde på stegt flæsk med persillesovs og medisterpølse, men også avocadomadder og wokretter.

Selvom globaliseringen og importen af eksotiske fødevarer fra hele verden for længst er nået til Danmark, er én af de allermest interessante gastronomiske tendenser, der har været i det 21. århundrede her til lands, Ny Nordisk Mad. 

Med verdenskendte og toneangivende københavnske restauranter, som Noma og Geranium, er dansk gastronomi virkelig kommet på verdenskortet, når det kommer til fine dining og gourmet. Regnen af de eftertragtede Michelin-stjerner er selvfølgelig også kommet til Jylland, hvor flere restauranter er blevet tildelt de anerkendende stjerner. Mindre kan dog også gøre det, hvis du leder efter god mad i det jyske, men opblomstringen af den finere madscene har naturligvis haft en effekt på mange spisesteder og restauranter. 

Caféer i Jylland

Vores lange stolte madtradition, kombineret med asiatiske, mellemøstlige og sydeuropæiske køkkeners indtog, og den Ny Nordiske Mad gør, at vi i dag har mulighed for at få mange spændende og forskelligartede gastronomiske oplevelser på restauranter i Jylland, hvor både sushi, traditionelt smørrebrød og genopdagede lokale råvarer serveres side om side med hinanden. Cafékulturen i Jylland (og Danmark generelt) er relativ ny. Man siger, at den første café i Danmark kom i 1976, og siden da er det gået stærkt. For over alt i landet ser man caféer poppe op med deres latte art, caféburgere og varmelamper. Og selvom det typiske billede af en café måske mest af alt sender tankerne over på de hyggelige parisiske fortovscaféer, så kan man altså få hygge og lækre serveringer på caféer i Jylland. For fra Sønderborg til Århus’ latinkvarter og nordens Paris, Aalborg, spiser vi masser af Cesar salater, caféburgere og brunchtallerkener på skønne og hjemlige caféer.

Her på Kulturhotel.dk har vi gjort det nemt for dig at få et overblik over bl.a. landets bedste restauranter, caféer og spisesteder. Vi har et særligt fokus på de lækre gastronomiske oplevelser, og det er fx muligt at søge efter specifikke genrer, som ”indisk mad” og ”smørrebrød”. Derudover fungerer Kulturhotel.dk som et online magasin med fokus på kulturelle oplevelser og seværdigheder i Danmark. Så snus lidt rundt og gå på opdagelse i de mange store oplevelser, der ligger forude. Velkommen til – og velbekomme!

Inspiration til dig

jun 28
Udforsk nye vin

Hvad er orange vin? Bliv klogere her Der er kommet en ny vin på markedet: orange vin.…

apr 29
Besøg italienske Restaurant Mamma’s

Besøg Restaurant Mamma’s Hos Restaurant Mamma’s kan du få en autentisk og æstetisk…

nov 29
Smag på mellemøsten

Bliv klogere på det mellemøstlige køkken Mellemøstlig mad vinder mere og mere frempas…

aug 20
Tag på hotelferie i Hirtshals og prøv de lokale restauranter

Hirtshals i Nordjylland er det perfekte sted at søge hen, hvis man ønsker at komme…

mar 22
Bestil mad ud af huset og få mere tid til dine gæster

Mad ud af huset: slip for madlavningsstress Hvis man skal stå for et større…