Hvad er orange vin? Bliv klogere her

Der er kommet en ny vin på markedet: orange vin. Interessen for denne nye vin er steget markant over de seneste par år, og flere og flere anerkendte vinproducenter er nu begyndt at eksperimentere med denne vintype. Men hvad er orange vin? Jo, orange vin er populært sagt hvidvin, der laves som var det en rødvin. I typisk hvidvin er der ingen tanniner (også kendt som garvesyre) eller en stor forskel på de farvenuancer, man kan producere. Ved orange vin har man i stadig gæret saften af grønne duer på skallerne og kernerne, der indeholder farve- og smagsstoffer samt tanniner. Orange vin er derfor produceret på grønne druer, som det er tilfældet med hvidvin, men gæret på skaller og kerner, der er kendetegnende for rødvin.

 

Hvordan nydes orange vin bedst?

De fleste vinentusiaster – og egentlig bare vinelskere – ved ofte, hvilken type vine, der går bedst til rødt kød og hvilken til fisk, men hvad med orange vin? Som hovedregel skal orange vin nydes, når den er mellem 10 og 16 grader, og så start den rigtig godt til en ret med lyst kød. Den kan dog også være en komplementær makker til et ostebord med mildere oste eller veganske retter.

 

Hvor finder man orange vin?

Selvom interessen for orange vin stiger eksponentielt såvel i Danmark som på verdensplan, er det altså ikke alle butikker, der endnu har et udvalg af orange vin på hylderne. Hvis du gerne vil være helt sikker på at få fat i en orange vin, vil du have størst hel i en vinbutik, der sælger naturvin. Den nye vintype kan sågar produceres som naturvin, men selvom den ikke er, så er den lavet med et minimalt brug af kemiske stoffer, hvorfor den ofte står i disse butikker. Du kan også være heldig at finde et godt glas på såkaldte ”hippie”-restauranter i storbyerne.

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer endnu. Skal du være den første? ;)
  • chat
    Hvad synes du om ovenstående indlæg?