Smag på mellemøsten

Bliv klogere på det mellemøstlige køkken

Mellemøstlig mad vinder mere og mere frempas herhjemme i Danmark. Man kan får det flere og flere steder – blandt andet på en hyggelig og lækker restaurant i Silkeborg. Vi vil derfor hjælpe dig med at blive lidt klogere på, hvad det er for en størrelse, og hvilke karakteristika det har. Man kan beskrive det som simpelt, farvestrålende, forfriskende og velkrydret. Samtidig er det også spændende og alsidigt, hvilket også er grunden til den stigende popularitet. Nogle af de mest kendetegnende ingrediensers er sesamfrø, kikærter og mynte, mens det hos krydderierne er spidskommen, kardemomme, gurkemeje og kanel.

 

3 lækre retter du selv kunne gå i krig med

Hvis du synes, at det lyder spændende og interessant kommer vi her med 3 retter, som du selv kan gå i krig med derhjemme.

Vi vil anbefale, at du prøver dig af med:

  • Hummus
  • Baba ganoush
  • Hjemmelavede falafler

 

Hummus egner så godt som dip til grøntsagsstængerne. Når du først har prøvet den kombi, har du ikke længere brug for chips med dip.

Baba ganoush er en anden slags dip – den er lavet på aubergine. Vi anbefaler, at du spiser den til fladbrød eller pitachips.

Falafler har du måske smagt i din shawarma før. Prøv dog at lave dem selv og spis dem for eksempel i din pita med enten din hummus eller baba ganoush.

 

Hvorfor prøve mellemøstlig mad?

Og nu tænker du måske ”hvorfor overhovedet prøve noget nyt, når jeg er fint tilfreds med det, jeg plejer at få?”. Det skal du, fordi det er godt at udvide sin horisont. Det mellemøstlige køkken byder på mange nye indtryk og spændende kombinationer. Det er råvarer og krydderier, du ikke bruger så tit, og det vil derfor være en god oplevelse for dig. Hvis du ikke har mod på at lave det selv, så tag på restaurant eller cafe.

 

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer endnu. Skal du være den første? ;)
  • chat
    Hvad synes du om ovenstående indlæg?