Tænk på miljøet, før du salter

Når det sner, har du pligt til at holde din ejendom fri for sne. Postbude og skraldemænd skal kunne udføre deres arbejde i din indkørsel, uden at sneen er til fare for dem. Falder de og kommer til skade, kan du risikere at skulle betale erstatning. Men inden du render ud og køber salt til fortovet og indkørslen, skal du dog lige tænke på miljøet. Der er nemlig både fordele og ulemper ved at salte for at rydde sne.

Fordelene ved saltning

Vi bruger ofte salt, når vi skal rydde sne væk fra ejendomme, veje og fortove. Det gør vi, fordi salt er utroligt effektivt til opgaven. Sneen smelter hurtigt, og samtidig er det godt til glatførebekæmpelse. En af de største grunde til, at folk falder og kommer til skade, er nemlig, at der er glat. Saltets natriumklorid opløses og lægger sig som en saltlage på vejen. Denne saltlage fryser først ved minus 6-8 grader, hvorimod vand fryser ved 0 grader. Hvis du selv vil sprede en saltlage, kan du blande 1 del salt med 4 dele lunkent vand.

Der er mange andre fordele ved saltning. Salt er superbilligt at købe i store mængder, og så er det nemt at anvende. Du kan desuden købe det mange forskellige steder, så det er meget let at anskaffe.

Ulemperne ved saltning

Desværre er der også en del ulemper ved saltning, hvilket er derfor, man bør tænke sig grundigt om. For det første er det en stor belastning for miljøet og kan forurene vores grundvand. Det ødelægger jorden og er samtidig giftigt for planterne.

Det er dog ikke kun naturen, det går ud over – salt kan også få metal til at ruste. Derved kan din cykel og din bil tage skade, hvilket jo bliver en dyr fornøjelse. Har du husdyr som kat eller hund, vil deres poter også tage skade af saltet. Samtidig kan salt ødelægge overfladen i beton og fliser, og derved skade din indkørsel, terrasse osv. Slæber man salt med ind under fodsålerne, kan det også ødelægge dit gulv.

Før du salter, bør du derfor kontakte et snerydningsfirma, der tilbyder kompetent snerydning, så du kan slippe af med sneen på den bedste måde. Et alternativ til salt kan være sand eller grus, som dog ikke er ligeså effektivt, eftersom sneen ikke smeltes. Dog er dette også billigt, men skader hverken miljøet eller dine ejendele. Overvej derfor alle muligheder, inden du salter.

Snevagten A/S

Bjerringbrovej 46

2610 Rødovre

3871 1700

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer endnu. Skal du være den første? ;)
  • chat
    Hvad synes du om ovenstående indlæg?