Få en elektriker til at tjekke din kommende bolig

Når du køber en ny bolig, er det vigtigt, at du er opmærksom på nogle helt bestemte ting, når du tjekker din kommende bolig efter i sømmene. Derfor er det vigtigt at få lavet et el-eftersyn, som i sidste ende vil spare dig for store udgifter og bekymringer, hvis ikke alt er som det bør være i din nye bolig. I 2012 blev et sådant eftersyn lovpligtigt ved hushandel og ejerskifteforsikringer, men når det handler om andelsboliger eller ejerboliger, er der intet krav på et el-eftersyn. Vi anbefaler dog på det kraftigste, at du allierer dig med en elektriker i København, når du skal købe en bolig.

 

Hvad koster det, og hvad får jeg ud af det? 

Et typisk el-eftersyn vil koste i omegnen af 1000 kr., alt afhængig af hvor i landet din kommende bolig ligger i forhold til elektrikerens placering. Så kigger du på en bolig på Amager i København, så er det med at finde en elektriker på Amager, så du kan betale så lavt et beløb som muligt. Men i det store hele er det et minimalt beløb, hvis det kan spare dig for mange tusinde kroner efterfølgende, idet mange boliger indeholder ulovlige og forældede installationer, som du ikke selv kan se med det blotte øje. Et vigtigt aspekt i forhold til fordelene ved el-eftersyn er den brandfare, der kan være i en lejlighed, hvis løsningerne er hjemmelavede. Dårligt håndværk, hjemmebyg og for gamle installationer kan være til livsfare for dig, og du kan i værste tilfælde risikere, at der går ild i din bolig.

 

Er det pengene værd? 

Hvis ovenstående ikke har overbevist dig, så skal vi nok sætte en tyk streg under, hvorfor det er pengene værd at få foretaget et el-eftersyn, inden du bruger nogle millioner kroner på en ny bolig. Få altid lavet et grundigt eftersyn, lyder rådet fra os, og selvom det kan være yderst fristende at slå til hurtigt, så er det dumt at løbe den risiko, at din bolig en dag står i flammer. Flere tusinde brande om året igangsættes af dårlige elinstallationer, og derfor er der alle gode grunde til at få foretaget et tjek, også selvom du har boet i den samme bolig i mange år.  Samtidig står du selv til regnskab, hvis der forefindes ulovlige installationer i din nye bolig, og det kan koste dig dyrt.

JDB El-teknik

H.C. Ørsteds Vej 50C

1879 Frederiksberg C

31422801

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer endnu. Skal du være den første? ;)
  • chat
    Hvad synes du om ovenstående indlæg?