Steder, du bør besøge i København

København er en fantastisk by at være på ferie i. Byen byder på alt, hvad hjertet begærer og mere til. Udover de skønne og spændende seværdigheder, alle Michelin restauranterne og shopping mulighederne, er der gode mulighederne for transport, så man kan komme fra A til B og nemt kan nå at se meget af København på kort tid.

Oplev den gode stemning og de små gemte perler på din tur som turist i København.

 

Top 10 seværdigheder i København

 

 1. Tivoli

Tivoli er placeret centralt i København, lige ved siden af rådhuset og banegården. Forlystelsesparken byder på mange sjove oplevelser og gode spisesteder for store og små, så alle, uanset alder, er garanteret en sjov dag i tivoli.

 

 1. Nyhavn

Nyhavn hed oprindeligt Den Nye Havn og blev grundlagt i 1673. Det ældste hus på Nyhavn blev bygget i 1681, og kort efter blev hele havnen fyldt med de skønne huse i forskellige farver. Oprindeligt holdt købmænd, sømænd og værtshuse til på havnen, men Nyhavn tiltrækker nu turister til København fra nær og fjern, og mange ynder at spise på restauranterne eller sidde med en øl på kajen.

 

 1. Rosenborg slot

I Kongens Have vogter livgarden om Rosenborg Slot, som blev opført af Christian d. 4. i årene 1606-1633. Slottet er meget velbevaret – det fremstår i særdeles god stand og er absolut et besøg værd i den hyggelige have.

 

 1. Frederiksberg Slot

Frederik d. 4. byggede i starten af 1700-tallet Frederiksberg slot på toppen af Frederiksberg Bakke. Slottet er i barok stilen og har igennem århundreder været et lystslot for de kongelige. I dag hører Forsvarsministeriet og Hærens Officersskole til på slottet.

 

 1. Vor Frelsers Kirke

I bydelen Christianshavn ligger Vor Frelsers Kirke, som er et monument og et vidne om en stor tid under Christian d. 5.
Kirken, med sit prægtige tårn, er en populær attraktion for mange, som besøger København.

 

 1. Christiansborg Slot

I over 800 år har konger regeret fra Christiansborg Slot, og siden har politikere indtaget lokalerne, men magten er stadig centraliseret fra slottet. Slottet er åbent for officielle rundvisninger og er bestemt et besøg værd.

 

 1. Rundetårn

Oprindeligt bygget som et observatorie, vidner Rundetårn om en storhedstid for Christian d. 4, og er et varemærke i København med en strålende udsigt over hele byen.

 

 1. Den lille havfrue

En ægte turistattraktion i København, som er inspireret af det populære H.C. Andersen eventyr af samme navn. Skulpturen er ikke stor, men tiltrækker turister fra hele verden.

 

 1. Nationalmuseet

Ud til Frederiksholms Kanal ligger Nationalmuseet, der udstiller Danmarks historie gennem flere tidsperioder. Museet er både for børn og voksne og byder på en interessant og lærerig oplevelse.

 

 1. Sejltur gennem kanalerne

København er en gammel havneby, og den smukkeste måde at opleve byen på, er fra vandet. Er du turist i København er mange muligheder for at komme på vandet, blandt andet på en kanalbåd eller med en lejet båd til små selskaber.

 

Vil du se mere af skønne Danmark?

Udover København, byder mange andre byer i Danmark også på mange skønne oplevelser. Du kan blandt andet se H.C. Andersens hus i Odense, gå gennem de gamle gader i Aarhus, se Jellingestenene i Jelling og meget mere.

 

 

 

Kommentarer

mood_bad
 • Ingen kommentarer endnu. Skal du være den første? ;)
 • chat
  Hvad synes du om ovenstående indlæg?