Børglum Kloster – En unik rejse tilbage i tiden

Børglum Kloster

Tag en tur til Børglum Kloster og oplev fortiden med nutidens øjne. Børglum Kloster har over 15 udstillinger, og der er noget for enhver smag.

 

Oplevelser for hele familien

Børglum Kloster er et over 1000 år gammelt kloster. I vikingetiden og middelalderen havde kongerne ikke en fast bopæl, men rejste rundt i landet og boede forskellige steder i deres kongerige. De havde derfor såkaldte kongsgårde, som de boede på, og som ombudsmænd passede på, når kongerne besøgte de andre gårde. I 1100-tallet blev Børglum hovedsæde for Bispeordenen i Norge, Sverige og Danmark og man byggede det store kloster, som Børglum i dag er kendt for.

 

Det kan du se

Børglum Kloster råder over mere end 15 forskellige udstillinger fordelt i alle bygningerne, så der er garanteret noget for enhver smag. Der er for eksempel udstillingen af en kopi i fuld størrelse af Bayeux-tapetet, som er en gengivelse af, hvordan normannerne erobrede England ved slaget ved Hastings i 1066. Klosterets tapet-kopi er i den fulde længde, 70 meter, og har taget 15 år at brodere. Tapetet giver et unik indblik i datidens krigsførelse. Der er selvfølgelig også kirken, der er kendetegnet ved Børglum Kloster. Kirken er veludsmykket og helt unik. I kirken findes også et af Danmarks ældste orgler, som mange opfatter som et af de flotteste barokke orgler i Danmark, og det bliver stadig brugt den dag i dag. Udenfor er urtehaven, som råder over mange flotte skulpturer. Er man mere til flotte kjoler, har klosteret også en udstilling om det 20. århundredes kvindemode, som man kan se.

 

Meget mere end et gammelt kloster

Børglum Kloster er meget mere end en gammel kirke, der er nemlig oplevelser og eventyr for alle aldre. Klosteret er en unik tidsrejse tilbage i tiden, og i år holder Børglum Kloster et stort julemarked. I juletiden er der åbent ind til de private stuer, hvor hele klosteret er pyntet op med julepynt og gran. Du er derfor garanteret at komme i julestemning. Derudover vil der være julemad og juleforfriskninger til sultne nisser, som klosterets dygtige kokke står for.

 

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer endnu. Skal du være den første? ;)
  • chat
    Hvad synes du om ovenstående indlæg?