Hvad skal vi have til aftensmad?

Er du forælder, så er ovenstående nok et spørgsmål, du får hver eneste dag. Problemet er så bare, når man ikke lige ligger inde med svaret. Det kan være sindssygt svært at finde på, hvad man skal have at spise til aftensmad. På den ene side vil man gerne have, at det er let og hurtigt at lave. På den anden side, vil man også gerne servere imponerende, varierende retter med forskellige smagsoplevelser. Dette er dog langt fra altid realistiske mål, da den hektiske hverdag byder på arbejde, rengøring, tøjvask osv. Løsningen kunne derfor være, at forkæle familien med et restaurantbesøg.

Spansk, italiensk, kinesisk eller noget fjerde?

Selvom du vælger at hive familien med på restaurant, er du dog ikke helt fri for beslutninger. Hvilken type smagsoplevelse leder du egentligt efter? Er det Spaniens klassiske tortillas, gazpachos, paellas eller calamares? Vælg en restaurant med inspiration i Spaniens charme og eksotiske klima.

Måske det mere er det orientalske køkken der trækker. Her kan du prøve kræfter med kinesiske retter som wok, nudler, pekingand eller kinesisk suppe. Mange steder i Danmark findes der lækre, kinesiske restauranter med både store buffeter og mad a la carte.

Er du mere til den hyggelige, varme, familiestemning, og er Lady og Vagabonden tilfældigvis din yndlingstegnefilm? Så er det klassiske italienske retter du skal have fat i. Disse kunne være risotto, ravioli, pasta, lasagne eller crostata. Bor du i Københavnsområdet, er der rig mulighed for italienske spisesteder på Christianshavn, hvor dine smagsløg kan blive forkælede.

Husk dette når du vælger restaurant

Det er en selvfølge, når man selv laver mad, at der tænkes på hygiejne og råvarer. Derfor er det vigtigt, at du også tjekker op på restaurantens hygiejnestandarder, samt hvordan levering af råvarer foregår. Leverandørerne skal også være i orden. Det er trods alt din familie eller dine venner, der skal nyde maden, og det duer ikke med en omgang madforgiftning, fordi hygiejnen ikke er i top.

Råvarerne skal gerne være af høj kvalitet og afspejle sæsonen. Kokken og køkkenpersonalets respektive uddannelse skal være i orden, så de er helt klar over, hvordan man korrekt for- og tilbereder mad. Samtidig er det blot en god detalje, hvis stedet er hyggeligt indrettet i stil med madens oprindelse og koncept. Vi nyder også vores mad med øjnene – og spiller både mad og indretning, skal det nok blive en god oplevelse, hvor I forhåbentligt vender tilbage.

Antiristorante L’Altro

Torvegade 62

1400 København K

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer endnu. Skal du være den første? ;)
  • chat
    Hvad synes du om ovenstående indlæg?