Sådan passer du bedst på din kat og hunds tænder

Katte og hunde sørger selv for at holde sig rene ved at vaske sig dagligt. Men der er et område, hvor de har svært ved at komme til – nemlig deres tænder. Dette kan være lidt af et problem, da de nemt danner tandsten, specielt hunde, så det er derfor vigtigt, når man alligevel er ved en dygtig og professionel dyrlæge i København at få denne til at tjekke dyrets tænder igennem.

For at komme problemet lidt i forkøbet, er der nogle ting man som hunde- eller katteejer, selv kan gøre:

  • Tyggeben. Vi ser det overalt i reklamer, og de ligger som regel også i hele huset, hvis man har hund. Men der er lavet nogle specielle tyggeben, der er belagt med enzymer, og er derfor med til at hæmme en eventuel plak-dannelse på tænderne.
  • Nogle vælger også at børste tænder på deres dyr, men det er alligevel de færreste kæledyr, der finder sig i det. I stedet kan man anskaffe sig en pasta til at smøre på gummerne, der, også ved hjælp af enzymer, er med til at forebygge plak-dannelse på tænderne.
  • Der er også opfundet et pulver, der er beregnet til at drysse i dyrets mad eller drikke. Dette er med til at holde både kattens og hundens tænder fri for tandsten.
  • Derudover er der speciallavet foder, der er lavet til at hæmme dannelse af tandsten, samtidig med at det forbedrer mundhygiejnen. Det kan man altid forhøre sin dyrlæge om.
  • Man kan på katten smøre klorhexidin mundgel langs tandkødslinjen, som er med til at dræbe de bakterier, der nu skulle være. På den måde er man med til at opretholde sin kats mundhygiejne.

Der er mange ting, man selv kan gøre for at passe på sin kat og hunds tænder. Det hænder dog, at der kan opstå tandsten eller andre sygdomme i tænderne, ligesom hos os mennesker. Her skal man være opmærksom på rødt, irriteret og eventuelt betændt tandkød, og endelig ikke tøve med at kontakte en kyndig dyrlæge, så det kan behandles hurtigst muligt.

Man kan også med jævne mellem tage sin hund eller kat med til dyrlægen for at få lavet en ganske almindelig tandrensning. På den måde kan man tjekke sit kæledyr for sygdomme i mund og tænder – og i samme omgang få vejledning i at forebygge diverse sygdomme.

VALBY DYREKLINIK

Vigerslevvej 132

Valby 2500

36 30 10 30

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer endnu. Skal du være den første? ;)
  • chat
    Hvad synes du om ovenstående indlæg?