Hvad gør jeg med tandlægeskræk?

Lider du eller dit barn af tandlægeskræk? Så skal du vide, at I ikke er de eneste i verden, som har tandlægeskræk. Og for det andet skal du også vide, at det er muligt at gøre noget ved det.

 

Kendetegn for tandlægeskræk

Kom du til at glemme at bestille tid til tandeftersyn hos tandlægen? Eller oplever du hjertebanken i forbindelse med tandlægeskræk? Eller vil dit barn kun til tandlægen under mange skrig og skrål? Så har I nok at gøre med tandlægeskræk i familien.

Mange personer i alle aldre døjer med tandlægeskræk. Mange af disse personer er eksempelvis bange for, at tandlægebesøget gør ondt. Det er dog heldigvis ikke tilfældet som udgangspunkt, da et almindeligt tandeftersyn ikke indeholder elementer, som gør ondt. Der er højst tale om lidt ubehag under en eventuel tandrensning, hvor lydene fra redskaberne kan lyde ubehagelig. Det kan også gøre lidt ondt i ganen i forbindelse med, at der skal tage røntgenbilleder, men her er altså tale om få sekunders smerte. Det er derfor noget, man bilder sig selv ind, hvis man frygter smerte til de almindelige tandeftersyn. Der kan dog godt være behov for større behandlinger, og dermed med risiko for smerte, hvis man kun går til tandlægen, når det er absolut nødvendigt. Der er nemlig mange personer med tandlægeskræk, som udskyder tandlægebesøgene så længe som overhovedet muligt. Det medfører, at de eksempelvis kun går til tandlæge, når der er tale om meget tandpine. Og når der er meget tandpine, så er det eksempelvis på grund af et hul i tanden, som har fået lov til at være der alt for længe. Det er derfor klart, at personer med tandlægeskræk frygter, at tandlægebesøget er smertefuldt, hvis de kun har været på besøg hos tandlæge, når de har haft ondt.

 

Vend den onde cirkel og gå tryg til tandlæge

Denne onde cirkel bør vendes, hvilket heldigvis er muligt ved at kontakte en tillidsfuld tandlæge i Ølstykke, som gerne sætter ekstra tid af til utrygge tandlægepatienter. Her vil det efter samtale med tandlægen være muligt at få sporet sig ind på, hvad det er, som du frygter ved tandlægebesøg. Herefter er det nemlig muligt for tandklinikkens personale at tilpasse undersøgelserne og behandlinger bedst muligt efter dine ønsker. Hvis det eksempelvis er lyden, som fremprovokerer din angst, så kan du med fordel medbringe musik, mens hvis det er uvisheden om, hvad der foregår i din mund, så vil de i stedet nøje gennemgå proceduren med dig før, den udføres. Mulighederne for at blive fri for tandlægeskræk er derfor mange, og din tandlæge står med sikkerhed til rådighed for at hjælpe dig. Det kræver dog blot, at du fortæller din tandlæge, at du er utryg før, så de kan hjælpe dig med at blive fri for din tandlægeskræk.

 

Smilklinikken

Jyllingecentret 41

4040 Jyllinge

46730330

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer endnu. Skal du være den første? ;)
  • chat
    Hvad synes du om ovenstående indlæg?