Børneteateret Teater Hund i hjertet af Østerbro

På Krudttønden ved Østerbro holder Teater Hund til. De er et børneteater, som vil berige hele familien og tilbyde noget til både det barnlige og voksne sind. De ”insisterer på, at godt børneteater er teater for alle, og at også mindre børn kan være med på stor, filosofisk tænkning og handling”. Store spørgsmål og svære problemstillinger præsenteres i letforståelige og kreative fortællinger, som både sætter gang i både højre og venstre hjernehalvdel. Med en så central placering er det nemt at komme til og endnu nemmere at sætte sig ned og få en større værdsættelse af kunst og kultur ind i tilskuernes hjerter.

 

Både børn og voksne får noget med derfra

Det er vigtigt, at børn lærer empati i en tidlig alder, fordi det er en evne, som ikke kommer af sig selv, men er guld værd igennem ens liv. Teateret er det helt rigtige sted at lære empati. Karakterer i kontakt med andre og stillet i svære situationer, er spejlinger af livet i hverdagen. Med en fiktiv introduktion får dit barn værktøjer til at forstå, hvordan andre føler. Udover empatien er historierne, karaktererne er en del af, fyldt med budskaber om, hvor man skal gribe livet an. Det lærer dit barn mange sandheder ved at koge dem ned til et format forståeligt for alle aldre. På den måde kan genkendelsen af problemerne i eget liv lære børnene, at de er ikke alene med svære følelser. Mange andre går med de samme følelser, men at få denne åbenbaring er dyrebart for både børn og voksne. Livslektionerne fra børneteater er ikke kun forbeholdt børn – mange voksne kan også få noget ud af forestillingerne. En god historie går nemlig aldrig af mode.

 

Hvad kan du se på Teater Hund?

Børneteateret på Østerbro har to afdelinger: de stationære opførelser, som er forestillingerne på Krudttønden. Her får ensemblet lov til at gå i dybden med fortællinger og kunstneriske udtryk. Forestillingerne på Krudttønden er der kun midlertidigt, så man må komme der ofte, hvis man vil nå at se det hele. Den anden afdeling er Hundepatruljen. Her går Teater Hund ud og laver pop-up-børneteater og lignende. Skoler, gader og mindre fælleskaber i København fyldes op med kreative og sjove teaterstykker til gavn og glæde for alle i publikummet.

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer endnu. Skal du være den første? ;)
  • chat
    Hvad synes du om ovenstående indlæg?