Tag på weekendophold i Silkeborg – Danmarks Outdoor Hovedstad

Silkeborg ligger i Midtjylland, ikke langt fra Aarhus, Skanderborg og Herning. Gennem byen strømmer Gudenåen så smukt, mens resten er omgivet af betagende natur, og der er mange steder at opleve naturen helt tæt på. Silkeborg blev udnævnt som Danmarks Outdoor Hovedstad i 2017, fordi friluftsliv og natur er vigtigt for de 94.000 Silkeborggensere.

 

7 ting du ikke må gå glip af

Med et weekendophold i Silkeborg kan du nå at opleve en masse smuk natur og kultur. Her kommer vi med nogle bud på, hvad du absolut skal opleve, mens du opholder dig i byen.

 1. Hjejlen og Himmelbjerget

Sejl ud til Himmelbjerget med Hjejlen. Hjuldamperen tæller hele 157 år og er en af Silkeborgs helt store seværdigheder. Hop af ved Himmelbjerget som strækker sig mod himlen med sine 147 meter.

 1. Vandretur i de mange naturskønne områder
  I Silkeborg er der afmærket 300 km vandreruter.
 1. Kom tæt på Asger Jorn
  Besøg Museum Jorn, som ligger i hjertet af byen. Her kan du gå på opdagelse i Asger Jorns kunstværker samt andre store, internationale kunstnere.
 1. Aqua Akvarium og Dyrepark

Elsker du dyr, og må det godt blive lidt sjovt, så tag et smut forbi AQUA. Se odderne blive fodret og oplev grævlingerne eller storken i sin rede.

 1. Mountainbiking
  I Silkeborg finder du nogle af landets mest udfordrende og smukke MTB-ruter. Prøv nogle af dem i Nordskoven.

 2. Silkeborgs festivaller
  Lyt til de uformelle og afslappede jazzrytmer, når den årlige RiverBoat Jazzfestival løber af stablen i juni. Er du heldig at være i Silkeborg i maj, kan du feste med på Hede Rytmer.
 3. Hoteller og weekendophold i Silkeborg

Der findes flere hoteller i Silkeborg, som ligger tæt på centrum og natur. Prøv fx et luksus-kanoophold, der kombinerer en kanotur for to personer på Gudenåen med en overnatning på Radisson Blu samt tre-retters middag.

 

Restauranter og cafeer

Silkeborg boomer af restauranter og caféer for en hver smag. Tag et smut forbi Tværgade, og vælg mellem de mange hyggelige caféer, eller få en rigtig gourmetoplevelse på restauranterne omkring Papirfabrikken – her er Restaurant Michael D et rigtig godt valg.

Kommentarer

mood_bad
 • Ingen kommentarer endnu. Skal du være den første? ;)
 • chat
  Hvad synes du om ovenstående indlæg?