Gode (og sjove) råd mod hårtab

Forskning viser, at både mænd og kvinder taber omkring 100 år i løbet af en ganske almindelig dag. Er du én af dem, som taber en smule mere, og er du som følge heraf blevet lidt tynd i toppen? Så læs med her, og find 4 gode (og sjove) råd og tips til bekæmpelse af hårtab.

De få godkendte

Når det kommer til bekæmpelse af hårtab, svømmer markedet af vitaminer og præparater, som kan lyde yderst lovende, når det omhandler at skubbe liv i de ellers døde hårsække. Dog skal du være opmærksom på, at udelukkende to produkter er godkendte til behandling mod hårtab her i landet, henholdsvis Regaine og Propecia.

  • Regaine har til hensigt at stimulere den allerede eksisterende hårvækst yderligere. Produktet er en opløsning, som skal tages henholdsvis morgen og aften, og præparatet kan fås i håndkøb på dit nærmeste apotek. Undersøgelser viser, at seks ud af 10 vil opleve ny hårvækst, hvor Regaine hos otte ud af ti vil standse hårtabet helt.
  • Propecia har til hensigt at bremse dannelse af de hårhæmmende stoffer helt og aldeles. Produktet indeholder et antistof til denne hensigt og skal tages som en tablet én gang dagligt. Præparatet fås på apoteket, gennem en recept fra egen læge, og ifølge flere undersøgelser, foretaget af apoteket selv, skulle to ud af tre opleve ny hårvækst.

Måske en dag…?

Flere amerikanske forskere håber på, efter et fund af et nyt enzym, at kunne udvikle et reelt produkt, der kan afhjælpe skaldethed og løbende hårtab. Vær dog opmærksom på, at hvis der bliver udviklet et produkt, skal dette altså først lovliggøres i Danmark, førend du kan stille det hjem i skabet med piller.

Den dyre (og smertefulde)

Er du snart meget træt af hårtab og udsigten til komplet skaldethed, så er der naturligvis kosmetisk hjælp at hente. Sørg dog altid at have din sunde fornuft med på vejen, når der spottes muligheder for hårtransplantation. Helt overordnet kan indgrebet udføres på to måder: FUT og FUE. Sidstnævnte er dog den mest brugte, da denne metode efterlader mindst mulig sårdannelse og arvæv efter indgrebet. Smerten kan du dog ikke betale dig fra – desværre.

Den nemmere (og billigere)

Måske var det noget med en ny frisure? Eller måske en ny hat? Få eventuelt din frisør til at vise dig frisurer, som flatterer både dit ansigt samt udsigten til det varige hårtab. Du kan også finde en smart hat eller kasket, som vil blive dit personlige varemærke ved eventuelle familiesammenkomster eller møder på jobbet. På den måde husker folk dig også bedre –  og som andet end ham den skaldede.

Illuhair

Bramdrupskovvej 20a

6000 Kolding

28 26 00 83

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer endnu. Skal du være den første? ;)
  • chat
    Hvad synes du om ovenstående indlæg?