En tidsrejse på Lolland

Lolland har meget mere at byde på, end hvad den almene dansker måske ved. Såfremt du interesserer dig for historie og gammel dansk kultur, er Lolland med garanti et besøg værd. På Lolland kan du nemlig tage en tidsrejse 610 år tilbage i tiden. Dette kan du, eftersom du blandt andet få oplevelsen af at være i en dansk Middelalderby.

 

Oplevelsen af en middelalderby

I Sundkøbing på Lolland kan du få en oplevelse af at være i en middelalderby ved at besøge Middelaldercentret i Nykøbing omegn. Middelalderen var en spændende historisk og revolutionerende tid i Danmark, hvor kampe blev kæmpet. Familierne og de små byer kæmpede for overlevelse, samtidig med, at der blev kæmpet på landsplan, som ridder på hest. Alle de spændende ting middelaldertiden havde at byde på, kan du få en smag af i Middelaldercentret. Hvis du eksempelvis overnatter på Nakskov Fjord Camping er Middelaldercentret bestemt et besøg værd.

 

Oplevelser for hele familien

Udover en historisk tidsrejse, kan du, i Middelaldercentret, blandt andet opleve den magiske skov Griffenholm. Her kan du følge fabeldyrsjægeren Julius Abraham Griffenholm og hans assistenter, når de indsamler viden om middelalderens fabeldyr samt andre overnaturlige væsner. Derudover kan du også opleve middelalderteknologi, eftersom Middelaldercentret byder på en teknologipark. I teknologiparken kan du opleve Leonardo Da Vinci og andre middelalderopfinderes maskiner i virkeligheden. Maskinerne fremgår som de i sin tid blev tegnet og i samme størrelse, som de oprindeligt var tiltænkt. Disse opfindelser ændrede den verden vi kender i dag. Oplevelserne spænder over et væld af aktiviteter og udstillinger, som betyder at Middelaldercentret både er spændende for børn og voksne. Derfor er det også oplagt at tage familien under armen, hvis du har lyst til at rejse tilbage i tiden, og give dine børn en oplevelse de aldrig glemmer.


Smag på middelalderen

Når du besøger Middelaldercentret, behøver du bestemt ikke gå sulten hjem. I autentiske omgivelser kan dine smagsløg nemlig også få en oplevelse indenfor det kulinariske middelalderkøkken. ”Den Gyldne Svane” er Danmarks eneste Middelalder restaurant, og laver lækker mad i gammel nordisk stil. Maden er baseret på danske, tyske og engelske opskrifter fra 1300 til 1500 tallet, og er hovedsageligt lavet af lokale råvarer. I restauranten er der et gæstgiveri, som er indrettet med et åbent ildsted, en folkestue med bænke og plankeborde og Ridder Svanes fornemme spisesal. Salen er indrettet i middelalderstil med kalkmalerier, blyindfattede glasvinduer og et glaseret flisegulv. Den autentiske middelalderstemning og det spændende køkken betyder, at restauranten med garanti er et besøg værd.

 

Afhold dit arrangement i Middelaldercentret

Desuden afholder Middelaldercentret en række events og arrangementer, som er værd at undersøge. Dette kan både være events for firmaer og private. Det er blandt andet populært at afholde børnefødselsdage og fester i centret. Oplevelserne byder blandt andet på rundvisninger, hvor du kan få et smugkig ind i krigen ved at se krigsvogne og kanoner. Derudover kan du opleve ridderturneringer, blideskud og høre foredrag. Hvad end du ønsker underholdning for børn eller teambuilding i din virksomhed, kan du få det i Middelaldercentret.

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer endnu. Skal du være den første? ;)
  • chat
    Hvad synes du om ovenstående indlæg?