Byggeweb – hvad er det?

Byggeweb er byggeprojektværktøj inden for digital facility service, som gør arbejdsgangene lettere for byggefirmaer. Programmet, der også går under navnet projektweb, kan i sin simple version hjælpe byggeprojekter ved at indsamle og videreformidle de filer i form af tegninger og dokumenter, som er nødvendige dele af et byggeri. Byggeweb har én stor fordel. Det er nemlig et internt system, der giver mulighed for, at man kan administrere og dele adgangen til de dokumenter og tegninger, der har relevans for projektet i forbindelse med et byggeri. Hvor mange måske ville bruge en cloud-baseret løsning for nemhedens skyld og derved udsætte sig selv for sikkerhedsrisici, er byggeweb et sikkert system, der sørger for alle fordelene ved at gemme ”i skyen”, uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Byggebranchen skal leve op til en lang række krav, der er et hav af godkendelser og tilladelser, som skal indhentes. Tegninger og planer skal justeres ad mange omgange. Her er byggeweb en stor hjælp, når det gælder om at forenkle arbejdsgangene. Byggewebs program er et IKT-værktøj, (Informations- og Kommunikationsteknologi), hvilket er et initiativ startet af regeringen. IKT betyder, at man i offentligt regi kræver, at byggefirmaer stiller krav til deres samarbejdspartnere i byggesager i forhold til brug af digitale værktøjer. IKT-værktøjer hjælper med at skabe mere effektiv kommunikation.

Basispakken

Basispakken, også kaldet Projektweb Basic, er grundpakken. Som kunde får du her et helt simpelt system. Basispakken giver mulighed for at opdele og administrere de forskellige filer i mapper. En administrator kan tildele adgang til enkelte eller alle filmapper i forhold til, hvem der har brug for at kunne tilgå hvilke dokumenter. Det gør det nemt at holde fortrolige dokumenter for sig, og give rettigheder til de forskellige filer til de relevante personer og ingen andre.

Den udvidede pakke

Den udvidede pakke, også kaldet Projektweb Plus, er henvendt til de byggefirmaer, der har et mere specielt behov. Her kan man lave fordelingslister, som giver et større overblik og mere detaljeret styring. Administratoren kan nemlig bedre holde styr på, hvem der helt præcist har adgang til tegninger, kontrakter, budget og lignende.

Deluxe-pakken

Deluxe- pakken, også kaldet Projektweb Professional, giver de mest omfattende features i systemet. Her får man besked, hver eneste gang der bliver ændret i de forskellige filer, og mappernes struktur er langt mere sofistikeret, så det bliver meget simpelt at styre projektet fra begyndelse til ende.

RIB A/S
Ryesgade 19C
2200 København N
35 24 52 50

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer endnu. Skal du være den første? ;)
  • chat
    Hvad synes du om ovenstående indlæg?