Lærerigt teater

Teater for børn: Et kreativt rum for alle aldre

I teatret ser vi de store følelser, vi sanser dem – og der kastes et nyt lys over de elementer af vores liv, som vi ellers påstår os kloge på. Tematikkerne kan være dystre, muntre eller romantiske – men de rodfæster sig alle i det menneskelige følelseslivs mange facetter. Børneteater omfavner selvsamme i en unik synsvinkel, der ikke kun fængsler de små i nuet, men ligeledes giver de ledsagende voksne et bredt smil over læberne. Ved brug af dukker, objekter og sjove animationer formår denne underholdningsform at indkapsle de følelser, som mange børn oplever i det daglige på en kreativ måde. Til børneteater skabes der et rum udenfor den digitale skærm. Her er man sammen om at indleve sig i en verden, der ved første øjekast virker uvirkelig – men måske ikke er så urealistisk endda?

 

Dagligdagen genbesøgt

Med børneteater er man i stand til at belyse dagligdagens kampe på en sansefuld måde. Her er der lærerige konflikter og sjove anekdoter, som de små med garanti vil tage med sig i hverdagens tumult. Det er da heller ikke så mærkeligt, at mange har positive oplevelser efter en tur i børneteater. Flere undersøgelser viser nemlig, at børn kan spejle deres identitet i teatrets fantastiske tematikker. Træder man ind i et børneteater, er man sammen om at opleve et teaterstykke: Man griner sammen, og man bliver rørt sammen. Det skaber nærvær, som både giver små og store indblik i fremmede og velkendte følelser.

 

Hovedstadens kulturknude – udforsk, leg og sans!

Uanset hvor gammel man er, har man mulighed for at udfordre sin horisont med teater. Denne kulturelle verden tager udgangspunkt i kendte temaer, som måske kan forstås på en ny måde. Kulturformen får publikum til at sanse, udforske og lege – hvad end man er gammel eller blot er ved at opdage sit brusende følelsesliv som barn. I København findes der en række kultursteder, hvor børneteater tilbydes til forskellige aldersgrupper. Teater Hund & Co. er lige nu aktuel med teaterstykket Opdag-Else. Så tag børnene under armen og få en oplevelse ud over det sædvanlige!

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer endnu. Skal du være den første? ;)
  • chat
    Hvad synes du om ovenstående indlæg?