Køb en 24 tommer cykel til dit barn

Hvis du har et barn på omkring 8 år, der er 135 cm høj og skal bruge en cykel, bør du lede efter en 24 tommer cykel. En 24 tommer cykel passer til et barn med en skridtlængde på minimum 58 cm, men kan justeres i højden, hvis barnet er højere, eller i takt med at barnet vokser.

Når man kommer op i en 24 tommers børnecykel, begynder cyklerne at minde mere om voksencykler. Det betyder altså, at man kan finde cykler med flere forskellige egenskaber. Cykelmærket Puky, der laver børnecykler, har blandt andet 24 tommer cykler til børn med helt op til 8 gear og i letvægts alu-stel.

Jo flere gear, der er på en cykel, des nemmere vil det være for barnet at cykle hhv. opad bakke og nedad bakke. Med mange gear har barnet mulighed for at skifte gear efter, hvor stejl bakken er. En cykel med mange gear er velegnet til børn, der cykler meget og møder bakker undervejs til eksempelvis skolen eller sportsklubben.

Du kan finde en 24 tommers børnecykel fra blandt andre Puky, som også inkluderer støttefod, skærme og ringeklokke og kan samles på blot 5 minutter. Cyklerne har både for- og bagbremser og skridsikre pedaler. Størstedelen af Puky børnecyklerne har derudover en fastmonteret bagagebærer, skærme til cykelkæden og LED lygter.

De fleste Puky børnecykler i 24 tommer vejer knap 14 kg. De har dog lavet en model i letvægts-alustel der blot vejer 11,6 kg. De fleste 24 tommer cykler til piger er typisk designet i et klassisk damecykel-design, med en nem indtrædelsesmulighed. Drengecyklerne er typisk designet med inspiration fra mountain-bike modeller.

Mange cykler er fremstillet i robuste kvalitetsmaterialer og er fremstillet med henblik på at skulle bruges dagligt i flere år. Cyklerne kan justeres i sædehøjden, således at barnet forsat kan bruge cyklen, selvom han eller hun vokser. Alt efter hvornår og hvor hurtigt, man vokser, vil man opleve, at nogle børn vil kunne bruge cyklen i flere år. Det er dog svært at forudsige, hvornår barnet vokser sig for stor til cyklen.

Når børnene bliver ældre og måske endda begynder at køre alene til og fra skole, er det vigtigt, at man har en cykel, der er let at køre på, og som man føler sig tryg ved at køre på. Det er derudover vigtigt, at man bruger cykelhjelm og lygter, så man bliver set af andre cyklister og bilister. På de fleste cykler er der fastmonterede dynamolygter, så man ikke glemmer lygterne.

 

PUKY Danmark

Philip Heymanns Allé 3

2900

Hellerup

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer endnu. Skal du være den første? ;)
  • chat
    Hvad synes du om ovenstående indlæg?